--Välkommen till House of Lola

VÄLKOMMEN TILL HOUSE OF LOLA HÖSTEN 2018


I början på september 2008 släpptes den allra första House of Lola kollektionen. För tio år sedan! Det är lite svindlande… och känslorna är många, känslan av att det var nyss som vi hade våra första releasepartyn och samtidigt känslan av att det var evigheter sen tiden då vi skapade fakturor manuellt och skrev adresslappar för hand…..

LOLAS LIV


En av de allra viktigaste sakerna för oss har varit - och fortsätter vara - vår strävan efter att vara personliga. I alla led. På riktigt. Personliga med våra kunder och personliga med våra säljare. I det lilla nystartade företaget var det en sak, men nu - tio år senare är det en angenäm utmaning som vi med glädje tar oss an! Rent fysiskt befinner vi oss i Uppsalaregionen men mycket av vårt liv sker ju i Lolas värld – på Instagram, Instastory, Facebook, på vår egen hemsida men kanske allra mest ute hos våra säljare. Att hänga med oss på sociala medier är ett riktigt bra sätt att ta del av nyheter, tävlingar och spännande evenemang och besöker man hemsidan kan man lära känna oss ännu bättre. Handla kan du göra både i webshopen på hemsidan och genom våra fantastiska säljare som finns i både Finland och i Sverige.
House of Lola är vårt eget varumärke och vi har från starten designat allting själva – modeller, tryck, mönster och tagit fram egna tyger. Vi jobbar på exakt samma sätt idag som vid starten, förutom att vi har hjälp av flera fina kollegor i processen.


HÖSTKOLLEKTIONEN
Även när vi tittar tillbaka på bilder av tidigare kollektioner blir det tydligt att åren gått. Att det hänt saker med varumärket, med oss och därmed med kollektionerna. En skön känsla infinner sig. Vi gillar det vi ser. Vi är stolta över vår resa. Jaa, alla plagg kanske vi inte skulle göra likadant igen men många gamla favoriter står sig lika bra idag som för sju år sedan.

Att skapa en kollektion till denna jubileumssäsong har inte skiljt sig nämnvärt från arbetet med tidigare kollektioner. För även om vi kommer passa på att kalasa och fira lite extra i höst vill vi göra kläder som funkar i vardagen. Vi älskar vardagen – det är ju vardagen som är livet. Och House of Lola vill gärna vara en del av din vardag.

Ett av höstkollektionens nya material är en superfin och stretchig manchester. Riktigt smalspårig och väldigt skön att ha på sig. Finns i både byxa och kjol. Till manchester bär vi gärna stickat och här finns både merinoull och rent bomullsgarn i kollektion. Underbara Highland knitted med grövre garn och stickade flätor. Perfekt höstkänsla! I merino har valt att göra en blockrandig tröja i gråa toner; perfekt till både svarta byxan och till jeans. Och manchester såklart 😊.

Det har knappast undgått någon att sammet är ett viktigt material och vi har sammet i Invited blazer; en i grönblå petrol och den andra i varm rosaröd sammet, två viktiga färger i höstens färgskala. Och just de röda, rosaröda,vinröda och rostiga tonerna återfinns i flera olika material och mönster i höst. Plaster dress i red rust i vår fantastiska och stretchiga singlejersey känns som ett väldigt Loligt och lättanvänt plagg som vi storgillar.

Den vita skjortan i höstens modell är inte längre ”bara” en vit skjorta; utan här finns spännande Moment blouse i krispig och stretchig bomullspoplin som blir något helt nytt och i samma material; skjortklänningen Exhibit dress i svart.

Sedan vi hittade vår duktiga denimleverantör i Turkiet för några år sedan har vi utvecklat vårt samarbete och till denna säsong har vi nya modellen Stella i en stretchig och skön jeanskvalitet. Stella har lite högre midja än våra tidigare jeans, så efterlängtad!! Stella kommer också att finnas i en svart variant vaxad twill som kommer rädda många partykvällar 😊.

Precis som det ska i en House of Lola kollektion finns det även i denna kollektion utrymme för olika stilar och här finns plagg för alla; oavsett hur din dag ser ut. Kanske behöver du stretchiga, sköna plagg som gör att du kan hänga med barn och elever på gården, kanske vill du känna dig snygg till ett viktigt möte eller ha nåt mysigt på dig när du pluggar eller så behöver känna dig fab när du ska ut med vänninorna på en aw?! Vi strävar efter att göra de där plagget som du känner dig extra fin i, plagg som är sköna, bekväma och rätt för dig. Som är lätta att sköta och lätta att använda.


TIO ÅR AV KÄRLEK OCH TACKSAMHET


Kärlek är något som genomsyrar hela vårt tankesätt om att driva företag. Kärlek till plaggen, kärlek till varandra och kärlek till vardagen. Utan kärlek hade inte House of Lola funnits idag. Tänk att det som började med en platonisk kärlekshistoria mellan två arbetsmyror som inte kunde vara utan varandra och som verkligen, verkligen trodde på att driva ett företag med kärlek, glädje och jävlar anamma – nu är Lola. Det har hänt enormt mycket under de här tio åren! Från att vi (Lottis och Anna) gjorde allt själva – designade kollektioner, packade ordrar, skrev adresser för hand, skickade egenskapade fakturor och bakade kladdkakor till våra säljare på kickofferna – till att vi nu har närmare 40 kollegor och massvis med engagerade säljare i våra liv. Vi är helt övertygade om att vi har världens bästa kunder, världens bästa säljkår, världens bästa teamledare och världens bästa personal. Vi är så tacksamma över att vi har med just er på denna fantastiska Lolaresa! Tack för de första tio åren! Nu ser vi fram emot en magisk höst!

Varmt välkomna till hösten 2018 med oss på House of Lola


Kramar Anna Eklund och Lottis Sparrman