valkommen-till

VÄLKOMMEN TILL HOUSE OF LOLA – AUTUMN/WINTER 2021
Att leva i en del av världen som har skiftande årstider är en självklarhet för oss. Vi får följa naturens olika skepnader och vi anpassar oss efter den. Så här års när naturen går mot vila och mörkret är tillbaka anpassar vi oss bland annat genom att klä oss efter hösten. Ett lager extra. Något på huvudet. En tjockare tröja. Men skiften påminner oss också om livet. När man gör sin höstcheck av cykeln så minns man att man redan förra året tänkte att det behöves nya däck. Eller när man inser att barnen behöver nya gummistövlar. Två storlekar större! Livet…..
Den annalkande hösten bär på många förhoppningar. Och det vi önskar oss mest är en vanlig vardag. Ny men vanlig. Och massa saker är ju precis som de brukar. Som att vi har skapat en ny kollektion till exempel. Kanske den bästa någonsin!?! En kollektion vi skapat i en tid utan resor, med mindre social och fysisk kontakt men med en stor dos önskan, längtan och förhoppningar om en tid som inte längre präglas av avstånd.

Höstens kollektion började vi arbeta med redan innan förra sommaren och är du nyfiken på hur vi jobbar så kan du läsa mer här:
Juli till augusti: Tid för omställning. Efter avslut vår och sommarkollektion 2019 samt inskickad order för hösten 2019. Analyser av försäljningssiffror pågår parallellt med att vi börjar samla in inspiration till kommande ideer. Det kan till exempel vara att vi ser en bild på en fin tapet i en inredningstidning, eller upptäcker en härlig programledare i tv och inspireras av dennes stil, hittar en fantastisk färg i rabatten på vallmon eller inser vilket av våra egna plagg vi om och om igen använder.....
September till oktober: Nu ska tre kreativa hjärnor tömmas och resultatet kokas ihop till det som blir den gemensam planen. För att få jobba ostört och slippa “stänga av” så brukar vi tillbringa några intensiva dagar tillsammans borta från kontor (och familj 😊). Dessa dagar är oerhört betydelsefulla för oss som team och för att vi ska kunna fortsätta jobbet på hemmaplan lite mer parallellt och med olika saker samtidigtsom vi har en gemensam bild och samma mål för kollektionen. Vi börjar ofta med att forma våra olika teman; vad ska de stå för, vad ska de representera? Sedan arbetar med plaggen, modellerna och utgår från de starkast och viktigaste plaggen för temat. Vi skissar och gör mått och under hela tiden med en fot stadigt i analysen av vad som fungerat tidigare kollektioner.
November till december: Det som varit ideer och skisser med mått har nu blivit uppsydda prover hos våra fabriker. Plagg som vi provar, justerar, provar igen och finjusterartillsammans i hela designteamet. Parallellt med detta utvärderar de tygval vi gjort; blev det rätt kvalitet i denna modell? Faller den bättre i ett annat? Att skapa plagg i rätt material är ett stort ansvar för plaggets livslängd, användbarhet och påverkar dess hållbarhet. I december, åtta månader innan det är säljstart, läggs ordern. Våra kollegor på inköpsavdelning har fått ta del av det designavdelningen jobbat med under hela hösten och räknar nu på optimala köpet.
Januari till februari: Nu är ordern lagd och alla tekniska filer på vilka accessoarer som skall användas är skickade. Nu kommer ett par månde då vi rätar ut eventuella frågetecken och vi har fortfarande har vi möjlighet att justera något mått. Tyger färgas in och trycks enligt våra önskemål och det är många detaljer som checkas av och godkänns. Parallellt med detta påbörjas en ny kollektionscykel då arbetet med kommande vårkollektion startas 😊.
Mars till april: Under dessa månader är kollektion i produktion hos våra olika samarbetspartners. Under denna tid jobbar vi intensivt med nästa kollektion och parkerar hösten något.
Maj till juni: såhär års har alla ideer, skisser, mönster och tankar blivit till färdiga plagg och trillar in från tillverkarna. De provas, kontrolleras och provtvättas igen. Sedan förbereds fotograferingen och plagg kombineras. Det är smått overkligt när man äntligen får prova den där nya klänningen med rätt mått i rätt material och rätt mönster! Nervöst och underbart! För att inte tala om när vi får se dem på våra modell-vänner och höra vad de gillar...

Så har året gått. Ett år som både är en oändlig lång väntan och som samtidigt går rasande fort. Tur att vi får jobba med flera kollektioner samtidigt så att man inte har full koll på tiden. Och om ni undrar om det inte är svårt att hålla reda på vad vi gör så jo det allra svåraste är nästan att veta vilket och vilken årstid det egentligen är utanför kontoret då vi i design nästan alltid är i fel år och lite fel årstid.... tur att det blir rätt till slut ändå!


I höst och vinter får vi se mycket jordnära och vilsamma färger. På House of lola är vi nykära i färgen falcon brown. Det är en mild brun-grå färg som gör sig fantastiskt bra tillsammans med…ja vilken färg som helst! Vi har använt den nya färgen i både mönster och enfärgat. På så sätt kan du skapa både roliga kombinationer i färg men också en monokron look där tygernas textur får tala.
I höst flörtar vi också lite med årtionden då våra föräldrar var unga. Att få in brända toner, stora mönsterbilder anno 2021 ger kollektionen liv och känns nytt. Och sen är vi extra stolta över byxorna i höst. Vi älskar att det finns både mjuka, stretchiga, blanka, dressade, vida, tajta, hellånga och ankelkorta byxor i denna kollektion. Och ja det finns ett par byxor i falcon brown också 😊.


Lola atmosphere
En del av kollektionen som är väldigt viktig för oss. Där vi känner oss hemma. Plaggen här är lika ”nya” som i alla teman men här finns mycket av hjärtat av det som är ”vår” stil. Lola love utstrålar alltid riktigt mycket värme, är mjukt och casual och kanske, för att vara höst, ovanligt färgglad. För bredvid blått och grått samsas här både rosa och olika gröna toner. Så Lola atmospehere står definitivt för vitaminbomben i kollektionen. En stark, självklar och fräsch del av höstgarderoben som får vem som helst på bra humör.

Typisk outfit; supermjuka Apart jeans tillsammans med underbara rosa Reach sweater blir man glad av. Och är du ”mer grön än rosa” så föreslår vi att du kollar in stickade Keen sweater. Keen är slätstickade men fina håldetaljer för tankarna åt folklore samtidigt som det är en lite kortare och lite vidare modell än vi sett tidigare säsonger – precis som vi vill ha det i höst.

Fashion on the agenda
Mode är ju en stor del av vår vardag här på House of lola och kanske delar du vårt intresse. Eller inte. Du bara vill att det ska funka. Lite så som med bilen. Den ska starta varje morgon. Varje dag du öppnar din garderob så ska den funka. Och det gör den i detta tema. Färgerna är lätta att kombinera och plaggen självklara. Här finns en trygg bas i svart och sedan de perfekta kryddorna; både i form av plagg och färger. Vi vill göra det enkelt för dig att känna dig fin, att bli ditt bästa jag! Och med ett par Hickory pants och en Kate blouse har du en perfekt outfit. Kate finns i flera versioner; rosa och vinrött eller mönstret novel med svart och beigegult.
Svart är en viktig bas. Även i temats olika mönster men inslag av nya falcon brown, vinrött och beigegula toner ger Fashion on the agenda en färgskala du får den rätta höstkänslan av.
Vi matchar gärna Bella skirt i mönstret shadow russet red med snygg t-shirten Look i samma nya brunröda färg och när vi känner oss frusna blir Keen sweater i stickad mörkgrått perfekt att dra på.

Urban I.D
Vårt tredje tema för hösten har vi döpt till Urban I.d. Detta tema har egentligen mycket lite med storstad att göra. Men kanske är det ett tema för dig som är extra nyfiken på mode. Som gillar att testa nya saker. Som håller koll på trender och sedan hittar plagg som funkar för dig och din stil. Här har vi skapat nya rutiga Geezerpants till dig. Rutor kommer vi se massor av i höst och vi har hittat ett fantastiskt rutigt tyg i sköna hösttoner som blir perfekt i dressade, lite gubbiga byxan Geezer. Och grymma, sköna Id dress som finns både enfärgad och mönstrad. Ett typiskt exempel på hur vår tolkning av man kan bära klänning denna höst.
I temat finns flera olika bruna toner, gärna i kombination med svart. Men här finns också en lite mer bränd, orange eller tegelkulör som blir en skön kontras både mot denim och svart.
Vår favoritjacka My denim har fått en kompis i My cord – en jacka som är tydligt besläktad med jeansjackan men som får höstigt attribut i materialet som är en stretchig och följsam manchester i mörkgrått. Under den använder nämnda Id dress i mönstret mode och en sjal i färgen falcon brown. Stylingen blir komplett med comebacken av kängorna vid namn Lane low – en chelsea boots som vi haft tidigare men som nu kommer i nya färgerna cognac och anthracite.

Under det senaste året har vi fått lära oss massa nya saker och anpassa oss till nya tider. Omställningen har gått fort och fört med sig många nya tankar, ideér och arbetssätt som vi fortsätter att utveckla under hösten.
Men att vi numera kan visa plaggen mer digitalt ger oss ännu bättre förutsättningar att möta dig som kund där du är. För, utöver att ses hemma-hos när det är möjligt, adderar vi nu inspelade presentationer, live-sändningar och ännu bättre bildmaterial. Att ha personlig kontakt med en av våra kunniga säljare är det bästa sättet att lära känns oss och plaggen, det ger dig möjlighet att få veta mer om de sköna materialen, få rekommendationer om skötselråd och storlekar, prova och få tips om hur du kan kombinera med andra plagg från denna eller tidigare kollektioner. Sånt som gör att plaggen du väljer blir dina bästa vänner under lång tid framöver. Ett hållbart köp, det bästa vi vet! Klicka här, för att via vår kundtjänst, komma i kontakt med en säljare.
I juni samlade vi personal och modeller för fotografering av höstens kollektion. Ett kärt återseende. Vilken fantastisk dag vi hade tillsammans på Alsta trädgårdar. Platsen var sagolik. Alsta trädgårdar som tidigare varit en handelsträdgård med växtförsäljning är idag ett underbart cafe och utställningslokal. Omgivningarna med de gamla stommarna från växthus tas kärleksfullt om hand av värdfamijlen – en perfekt mix av välkrattat, rensat, skavt och vilt. Magiskt! Vi hoppas (och tror) att allt det vi kände på platsen; magin, naturen, lyckan av att få vara där tillsammans igen syns i bilderna och inspirerar dig till att ta dig an en ny årstid på ditt vis. På bästa sätt för dig. Och så hoppas vi att det finns en liten plats för oss i din nya höst. Våra nya Apart jeans eller Keen sweater eller något annat plagg från den nya kollektionen kanske blir en del av din nya höstgarderob?!


Bilderna som vi har samlat i en lookbook, bläddra i den och låt dig inspireras av House of lola anno hösten 2021 här.


Vi vill avsluta med det viktigaste; att få påminna dig om hur viktig du är för oss! Oavsett om du hängt med oss länge eller är relativt ny som kund – tack!! Vi är så glada att just du är med oss! Och att du kanske också hittar ditt nya favoritplagg i våra kollektioner. För de är nämligen våra favossar också - vi älskar verkligen plaggen som vi skapar! När de når dig har vi levt med dem länge. Från idé, via ritbordet, samples och fotoprover tills de färdiga plaggen landar på vårt lager och så småningom hem till dig. Det är så många som är inblandade i hela processen och vi är helt övertygade om att vi har världens bästa kunder, världens bästa säljkår, världens bästa teamledare och världens bästa personal. Vi är så tacksamma över att ni alla är med och gör den här underbara Lolaresan möjlig! Tack för att du finns med oss, nu ser vi fram emot en spännande höst!


Varmt välkomna till en höst med oss på House of Lola

kramar Anna Eklund och Lottis Sparrman