Välkommen till

VÄLKOMMEN TILL HOUSE OF LOLA - SPRING TWENTYEtt nytt decennium och en ny vårkollektion från House of Lola. Som vi har längtat efter den här stunden! Äntligen ska vi få visa upp plaggen som vi jobbat på under nästan ett års tid. Hur gärna vi än vill så är det inte möjligt för oss att själva visa och berätta om alla fina detaljer, mönster och material. Tänk vilken tur att vi har en grym säljkår som också lägger ner mycket kärlek och tid på att förbereda sig och genomföra visningar för våra kunder.

Förutom att det är jättemysigt att gå på visning och träffa vänner och kanske bli bjuden på go’fika så är en visning det allra bästa sättet att bekanta sig med våra kläder. Då får du möjlighet att känna på de sköna materialen, få rekommendationer om skötselråd och storlekar, prova och få tips om hur du kan kombinera med andra plagg från denna eller tidigare kollektioner. Sånt som gör att plaggen du väljer blir dina bästa vänner under lång tid framöver. Ett hållbart köp, det bästa vi vet!

Vid fotograferingen av vårens kollektion besökte vi en av våra favoritplatser; Siggesta gård, på Värmdö utanför Stockholm. Där hade vi nöjet att tillbringa två dagar tillsammans med våra härliga modeller och vår fantastiska fotograf Jenny. Resultatet kan ni se i vår lookbook. Bläddra i den och låt dig inspireras! Mode-våren 2020 är här!

VÅRKOLLEKTIONEN
Kollektion består av ca 70 plagg, fördelade på tre teman, med en mix av härliga vårfärger, spännande mönster och sköna material. Plagg i mer klassiskt snitt, från temat Stylish meetings, matchas lekfullt med plagg från kollektionens båda andra teman; Lola-love och Crispy feelings. De många möjliga kombinationerna, materialvalen och att vår tillverkning sker i Europa är en del i vår strävan att erbjuda hållbara kläder som är både snygga och sköna.

Många av vårens mönster har inspirerats från naturen, allt från djuriska inslag till blommor, vågor och stränder. Svart är som alltid en viktig bas men vårkänslorna förstärks genom ljust rosa, beige och blå toner som tillsammans med scharlakansrött, grönt och olika gula toner ger en fin harmoni. Flera olika beige toner som kan matchas och mixas på oändliga sätt blir tongivande för kollektionen. Materialen varierar, men är som alltid härligt mjuka och sköna. Här finns plagg för både det viktiga mötet, festen och kvalitetstiden med familjen.

Vi önskar att våra plagg ska älskas och användas under många år, i alla delar av livspusslet. När en kund berättar att de använder favoritkjolen ihop med en dressad top och kavaj på jobbet ena dagen, och till ett linne på stranden dagen efter, då tar våra hjärtan ett extra skutt. Då har vi bidragit till något som ligger oss extra varmt om hjärtat; hållbarhet. Hållbarhet genomsyrar hela produktionskedjan från ritbordet tills plagget når er kunder. Att ni sedan tar vid, och vårdar plaggen och använder dem flitigt i olika sammanhang, i många år, det är som ljuv musik för oss.

Kollektionen har en fin fördelning mellan nättare topar, som den lite lyxiga Empire blouse, och grövre tröjor, cardies och jackor som tuffa Harley jacket. Till dem finns ett bra urval av både byxor och kjolar. För den som älskar klänningar kan ljuvliga Hedda i både småblommigt och svart bli en ny favorit, eller eleganta Clarence dress, som finns i två olika mönster.

Accessoarerna får vi inte glömma! Vi kan avslöja att vårens sneakers och boots är riktigt läckra. Med sköna detaljer och färger, som kan matchas med plaggen, sticker de ut i mängden och blir pricken över i:et våren 2020.

Här kommer en kort beskrivning av vårens tre teman:


Lola Love

Nyckelord: Loligt, vårigt, next-door girl, glädje.

Lika nya plagg som i alla teman men namnet återkommer varje kollektion, här finns mycket av hjärtat av det som är ”vår” stil, vi känner oss hemma. Lola love utstrålar alltid riktigt mycket vårkänslor med sina många ljusa toner.

Årets Lola love-tema är en mix av pastelligt rosa, ljust blått, olika beige toner, denim och lite grått. Här finns också inslag av vitt och svart.

Typisk outfit; lediga Chapter sweater i färgen spring rose melange tillsammans med vårfräscha Concrete stretch jeans – striped blue och coola Base high sneakers. Supersnyggt och väldigt ”Loligt”.

Crispy feelings

Nyckelord: pigga färger, nyfiket, coolt, jeansigt, bekvämt.

Detta är ett tema med attityd samtidigt som det är energiskt och kvinnligt. Här är fokus på mönster från naturen såsom blommor, vågor och stränder samtidigt som inslag av jeans och svart förstärker känslan av cool attityd.

Färger i Crispy feelings; olika toner i grönt och blått, saffrans gult, svart och champagne.
Feminina Hedda dress i grönt får just den rätta attityden tillsammans med coola Harley jacket i mid blue. Lite sommarklänning möter biker-jacka. En annan riktigt skön kombo är självklara Square pants matchade med softa Rich top i polly saffran eller pebblestone light champagne.

Stylish meetings

Nyckelord: Ord som beskriver detta tema är: dressat, power, klassiskt, city

Med det här temat är det enkelt att få den rätta looken för de tillfällen då man måste fokusera på annat än vad man har på sig. Här finns möjlighet till så många kombinationer som ger en snygg, bekväm och självsäker stil, som går hem i alla lägen. Oavsett om man ska prestera som säljare, i en butik, en reception, på ett kontor eller på ett viktigt möte.

Färger; svart, grått och vitt, är självklara inslag i detta tema, liksom dämpade toner av champagne och sand. I temats djuriska mönster finns också en snygg bränd gul.

En outfit med attityd i temat Stylish meetings är svarta Crucial pants tillsammans med tigermönstrade Empire blouse och en svart Feature X cardie. Temat har riktigt många snygga toppar. En som kan lyftas lite extra är spännande Luscious top i sand, som kan kombineras till både byxor eller kjolar som svarta Cassie chic skirt. Randiga Clarence dress är liksom Obvious dress med sitt glesa blommönster självklara val för den som vill känna sig självsäker, kvinnlig och snygg.

KÄRLEK OCH TACKSAMHET

Med risk för att låta tjatiga…men vi kan inte säga nog många gånger hur mycket kärlek och tacksamhet vi känner för er, fantastiska kunder! Ni, som säsong efter säsong hittar era favoritplagg i våra kollektioner. Och att ni också älskar dem. För vi älskar verkligen plaggen som vi skapar! När de når er har vi levt med dem länge. Från idé, via ritbordet, samples och fotoprover tills de färdiga plaggen landar på vårt lager och så småningom hos er. Det är så många som är inblandade i hela processen och vi är helt övertygade om att vi har världens bästa kunder, världens bästa säljkår, världens bästa teamledare och världens bästa personal. Vi är så tacksamma över att ni är med och gör den här underbara Lolaresan möjlig! Tack för att ni finns med oss, nu ser vi fram emot en glimrande vår!

Varmt välkomna till ett nytt decennium och en ny vår med oss på House of Lola
kramar Anna Eklund och Lottis Sparrman