Välkommen till

VÄLKOMMEN TILL HOUSE OF LOLA – SPRING 21Ljuset är på väg tillbaka och ny kollektion från House of Lola är redo att möta omvärlden. Vi hoppas att den här kollektionen innehåller något som passar dig i din vardag. Kanske en mjuk stickad tröja att ha över klänningen innan värmen hittat hit? Kanske ett par mjuka stretchiga snyggbyxor som fungerar alla dagar oavsett om det är arbetsdag eller ledig tid. Kanske behöver du investera i nya basplagg som det perfekta linnet att ha närmast kroppen eller ett par nya svarta leggings? Oavsett vad som intresserar dig i vårt sortiment så får du ett plagg tillverkat i Europa, i ett material valt med omsorg och av en kvalitet som vi är stolta över.


EN KOLLEKTION BLIR TILLDECEMBER TILL JANUARI:
Tid för omställning. Efter avslutad höst och vinterkollektion 2020 samt inskickad order för hösten 2021. Analyser av försäljningssiffror pågår parallellt med att vi börjar samla in inspiration till kommande idéer. Det kan till exempel vara att vi ser en bild på en fin tapet i en inredningstidning, eller upptäcker en härlig programledare i tv och inspireras av dennes stil, hittar en fantastisk färg i rabatten på vallmon eller inser vilket av våra egna plagg vi om och om igen använder.

FEBRUARI TILL MARS:
Nu ska tre kreativa hjärnor tömmas och resultatet kokas ihop till det som blir den gemensam planen. För att få jobba ostört och slippa “stänga av” så brukar vi tillbringa några intensiva dagar tillsammans borta från kontor (och familj). Dessa dagar är oerhört betydelsefulla för oss som team och för att vi ska kunna fortsätta jobbet på hemmaplan lite mer parallellt och med olika saker samtidigt som vi har en gemensam bild och samma mål för kollektionen. Vi börjar ofta med att forma våra olika teman; vad ska de stå för, vad ska de representera? Sedan arbetar vi med plaggen, modellerna och utgår från de starkaste och viktigaste plaggen för temat. Vi skissar och gör mått, hela tiden med en fot stadigt i analysen av vad som fungerat i tidigare kollektioner.

APRIL TILL MAJ:
Det som varit idéer och skisser med mått har nu blivit uppsydda prover hos våra fabriker. Plagg som vi provar, justerar, provar igen och finjusterar tillsammans i hela designteamet. Parallellt med detta utvärderas de tygval vi gjort; blev det rätt kvalitet i denna modell? Faller den bättre i ett annat? Att skapa plagg i rätt material är ett stort ansvar för plaggets livslängd, användbarhet och påverkar dess hållbarhet. I maj, åtta månader innan det är säljstart, läggs ordern. Våra kollegor på inköpsavdelning har fått ta del av det designavdelningen jobbat med under hela hösten och räknar nu på det optimala köpet.


JUNI TILL JULI:
Nu är ordern lagd och alla tekniska filer på vilka accessoarer som skall användas är skickade. Nu kommer ett par månader då vi rätar ut eventuella frågetecken och fortfarande finns möjlighet att justera något mått. Tyger färgas in och trycks enligt våra önskemål och det är många detaljer som checkas av och godkänns. Parallellt med detta påbörjas en ny kollektionscykel då arbetet med kommande höstkollektion skall startas 😊.

AUG TILL SEPTEMBER:
Kollektionen är nu i produktion hos våra olika samarbetspartners. Under denna tid jobbar vi själva intensivt med nästa kollektion och parkerar vårens något.

OKTOBER TILL NOVEMBER:
Såhär års har alla idéer, skisser, mönster och tankar blivit till färdiga plagg och trillar in från tillverkarna. De provas, kontrolleras och provtvättas igen. Sedan förbereds fotograferingen och plagg kombineras. Det är smått overkligt när man äntligen får prova den där nya klänningen med rätt mått i rätt material och rätt mönster! Nervöst och underbart! För att inte tala om när vi får se dem på våra modell-vänner och höra vad de gillar...


Så har året gått. Ett år som både är en oändlig lång väntan och som samtidigt går rasande fort. Tur att vi får jobba med flera kollektioner samtidigt så att man inte har full koll på tiden. Och om ni undrar om det inte är svårt att hålla reda på vad vi gör så jo det allra svåraste är nästan att veta vilket och vilken årstid det egentligen är utanför kontoret då vi i design nästan alltid är i fel år och lite fel årstid.... tur att det blir rätt till slut ändå!

SPRING TWENTY
Nytt år och ljusare tider innebär för oss skandinaver med skiftande klimat att vi skiftar delar av vår garderob. Efter en mörk årstid mår vi bra av färg och det märks även i vårens kollektion. Här finns en mix av mjuka pasteller i skalan ljusrosa, ljust grått och dimmigt blått och mjukt grönt. Men det finns också pigga färger som stark rosa, gult, rött och gräsigt grönt. Vi vill gärna inspirera till att se det du redan har hemma på ett nytt sätt! Genom att addera en skön rosa stickad tröja kanske dina bästa jeans känns ännu bättre?! Eller gör ett par ljusa chinos att du kan använda dina svarta kavajer och blusar i vår också? Vi ser fram emot att upptäcka alla vårens plagg och nya möjligheter tillsammans med dig!


Lola romance
Den här delen av kollektionen är fylld med kärlek. Kärlek till våra lojala kunder, kärlek till alla underbara människor vi får jobba med men också uppskattning till flera av de styles som under åren blivit nästintill ikoniska. Detta tema är en hyllning till allt detta – en kärleksbomb för det vi drivs av i designarbetet – att få alla kunder att känna sig fina – alla dagar i veckan 😊
Lola love är piggt och friskt. Innehåller positiva färger som rosa, grönt och mellanblått. Precis som det ska vara på våren så är denim och beige en viktig bas.

Urban blood
Ordet urbant kan få oss att tänka på det monokrona – en asfaltsdjungel där alla toner är cementgrå och inget sticker ut. Men om man tittar noga så finns det liv. Musik från ett gathörn, skratt från en lekpark och grönska i en park. Urban blood handlar om inte låta sig luras av vardagens rutiner i hemmakvarteret utan att se sig som, förundras av små detaljerna och upptäcka saker på nytt.
Till våren kommer vi se en hel del färger i skalan offwhite till brunt tillsammans med rosa och rostiga toner. Några av våra färger I det temat har vi fotat tillsammans i temat Urban blood.


Simply fashion
Mode behöver inte vara avancerat eller för en liten grupp av trendiga människor. Självklart är mode är för alla. Glädjen i att hitta din egen stil, dina egna bekväma plagg och ditt alldeles egna sätt att uttrycka dig. I temat Simply fashion hittar du en färgskala som gör det lättare: här finns en svart bas och en palett av toppar och blusar i aktuella mönster och färger. Varför krångla till det?
Varmt välkomna till en vår med oss på House of Lola
kramar Anna Eklund och Lottis Sparrman