Välkommen till

VÄLKOMMEN TILL HOUSE OF LOLA HÖSTEN 2019Hösten 2019 är här och med den en ny kollektion. En kollektion som vi jobbat med i drygt ett innan det äntligen är dags för lansering. Jobbat med och längtat efter! Efter drygt tio år med House of Lola så kan man kanske tänka att idéerna tar slut, att vi blir blasé och att gamla kollektioner och plagg glöms bort. Vi glömmer aldrig hösten 2017 – den första kollektion som innehöll plagg i den modal som nu är så självklar i flera plagg i kollektionen. Eller när vi 2015 lanserade våra första jeans och tog med oss extra många kollegor från vårt logistikcenter för att de skulle visa kollektionen för våra säljare. Eller våren för två år sedan då vi kämpade med att få vårliga bilder i ett iskallt och rått slott utanför Vaxholm i januari. Minnen och plagg som kommer glädja oss länge!
Oavsett om du precis hittat till oss eller om du hängt med oss sedan tidigare så hoppas vi att du blir nyfiken och inspirerad till en härlig mode-höst med oss! Din nyfikenhet stillar du på allra bästa sätta genom att gå på, eller ordna, en visning tillsammans med någon av våra fantastiska säljare. Och har du inte möjlighet till det så har vi fyllt webshopen med härliga bilder på de nya plaggen. Bilder tagna av vår fantastiska vän och fotograf Jenny Drakenlind, som var med oss och hela härliga modellgänget i Hammarby Sjöstad, Stockholm juni 2019 (oförglömliga dagar det med ❤).


LOLAS LIV

Om man låter den för-alltid-unga ”Lola” vara en klon av oss som ligger bakom företaget så kan vi berätta att hon älskar sitt jobb och att hon har de bästa kollegorna man kan tänka sig. Hon drivs av passionen till sitt arbete och ledorden är ”glädje, kärlek och jävlaranamma”. Ni som följer Lolas dagbok vet att hon emellanåt har det lite hektiskt. Men …oroa er inte… hon älskar och prioriterar också att lägga tid på sin familj och vet att motion är bra för välmåendet.
På listan av de viktigaste sakerna i vårt sätt att jobba och vara är att vi alltid strävar efter att vara personliga. I alla led. På riktigt. Personliga med våra kunder och personliga med våra säljare. I det lilla nystartade företaget var det en sak, men nu – drygt tio år senare är det en angenäm utmaning som vi med glädje tar oss an!

Rent fysiskt befinner vi oss i oftast Uppsalaregionen men mycket av vårt liv sker ju i Lolas värld – på Instagram, Instastory, Facebook, på vår egen hemsida men kanske allra mest ute hos våra säljare. Att hänga med oss på sociala medier är ett riktigt bra sätt att ta del av nyheter, tävlingar och spännande evenemang och besöker man hemsidan kan man lära känna oss än ännu bättre. Handla kan du göra både i webshopen på hemsidan och våra fantastiska säljare som finns i både Finland och i Sverige.
House of Lola är vårt eget varumärke och vi har från starten designat allting själva – modeller, tryck, mönster och tagit fram egna tyger. Vi jobbar på exakt samma sätt idag som vid starten, förutom att vi nu är många fler som är engagerade i designarbetet.


HÖSTkollektionen

Kollektionen består av ca 70 plagg, plagg i olika material, flera tyger du som befintlig kund känner igen men också några nya material. I höstens kollektion finns det vardagliga toppar, finare blusar, mjuka tröjor, långa och korta koftor och cardies, klänningar i flera varianter och inte minst sagt en brett utbud av byxor. Aldrig har väl byxmodet haft så mycket att erbjuda!?! Tajta stretchiga byxan finns kvar i modebilden och den vida byxan är här på riktigt. Dressat i vävt tyg eller avslappnat med låg gren men också varianter med hög midja och nya detaljer. Byxor för många olika kunder och många olika tillfällen då du vill vara House-of-Lola klädd.
Läs vår korta beskrivning av höstkollektionens fyra teman:Lola love

Nyckelord: Loligt, jeansigt, next-door girl, vardagsfint.
Massa nya plagg, som i alla teman, men namnet återkommer varje kollektion. Här finns mycket av hjärtat av det som är ”vår” stil, här känner vi oss hemma. Färgbilden domineras av vinrött och blått som kompletteras med ljusare rosa och blågrå färger. Denim är viktigt som komplement och våra plagg från Lola favorites är kompisar som vi gärna matchar med.
Typisk outfit; Älsklings-koftan Significant mid caride i nya mörka dark ruby red med rutiga Sally shawl aberdeen dark ruby red och nya jeanisga manchesterbyxan Ziggy - också den i ruby red. Frosseri i höstig vinröd färg i olika material med olika känsla blir en perfekt Lola love-outfit.


Bohemian dreams

Nyckelord: blommigt, drömmigt, lekfullt, färgglatt
En härlig liten del av kollektionen som väcker glädje och lust och som får oss att le. För hur kan man inte känna så om en guldig liten sammetsjacka eller en blommig klänning I vinrött och rött?!
Typsik outfit: prickig, volangig kjol och den guldig liten sammetsjacka är underbara tillsammans!


Urbanista

Nyckelord: mönster och detaljer, rutor och ränder, fashion
I det här temat återfinns en hel del mörka plagg, svart är som alltid hos oss en viktig modefärg. Men vi kryddar med pepprig rost-orange och höstkänslan blir perfekt! Vi älskar de nya vävda byxorna med sned knappslå, dressad och snygga men ändå nya och spännande.
Typisk outfit: Jowly top I svart eller pepper red tillsammans med Furute pants rutigt! Och våra Lola Bootee blir perfekt till looken!


Front Position

Nyckelord: svart, dressat, fokus, smart
Det är smart att ha en garderob som är lättmatchad. Att ha sina egna klassiker, som man alltid trivs i och att toppa det med accessoarer eller säsongsdetaljer. I detta tema finns också riktigt bra gåpåkalas-plagg. Plagg som bidrar med lite glitter eller djuriskt till din outfit.
Typsik outfit: fantastiska paperbag-kjolen Capable skirt med bälte i midjan och med Clementine blouse till.


Även om vi pratar om olika teman och olika stilar så är det allra viktigaste för oss att du hittar din stil! Och det är så spännande att tillsammans med er få upptäcka nya kombinationer och låta kollektionen få leva sitt eget liv. För det är ju när ett plagg hittar hem till sin ägare som det roliga börjar oavsett hur din dag ser ut! Kanske behöver du stretchiga, sköna plagg som gör att du kan hänga med barn och elever på gården, kanske vill du känna dig snygg till ett viktigt möte eller ha något mysigt på dig när du pluggar eller så behöver du känna dig fab när du ska ut med väninnorna på en AW?! Vi strävar efter att göra de där plagget som du känner dig extra fin i, plagg som är sköna, bekväma och rätt för dig. Som är lätta att sköta och lätta att använda.

KÄRLEK OCH TACKSAMHET

Kärlek är något som genomsyrar hela vårt tankesätt om att driva företag. Kärlek till plaggen, kärlek till varandra och kärlek till vardagen. Utan kärlek hade inte House of Lola funnits idag. Tänk att det som började med en platonisk kärlekshistoria mellan två arbetsmyror som inte kunde vara utan varandra och som verkligen, verkligen trodde på att driva ett företag med kärlek, glädje och jävlar anamma – nu är House of Lola. Det har hänt enormt mycket under de här åren! Från att vi (Lottis och Anna) gjorde allt själva – designade kollektioner, packade ordrar, skrev adresser för hand, skickade egenskapade fakturor och bakade kladdkakor till våra säljare på kickofferna – till att vi nu har ungefär 30 härliga kollegor och massvis med engagerade säljare i våra liv. Vi är helt övertygade om att vi har världens bästa kunder, världens bästa säljkår, världens bästa teamledare och världens bästa personal. Vi är så tacksamma över att vi har med just er på denna fantastiska Lolaresa! Tack för att ni finns med oss, nu ser vi fram emot en magisk höst och vintermed er!

Varmt välkomna till en ny säsong med oss på House of Lola
kramar Anna Eklund och Lottis Sparrman