Välkommen till

VÄLKOMMEN TILL HOUSE OF LOLA – AUTUMN TWENTY

Oavsett om din höst innebär omstart, fortsättning, nya äventyr eller är fortfarande är lite otydlig så kan vi bidra med goda nyheter; vi har en fantastisk House of Lola kollektion att visa dig!
En kollektion som vi började arbeta med redan innan förra sommaren. Är du nyfiken på hur vi jobbar och hur en kollektion blir till?


En kollektion blir tillJuli till augusti:
Tid för omställning. Efter avslutad vår och sommarkollektion 2019 samt inskickad order för hösten 2019. Analyser av försäljningssiffror pågår parallellt med att vi börjar samla in inspiration till kommande idéer. Det kan till exempel vara att vi ser en bild på en fin tapet i en inredningstidning, eller upptäcker en härlig programledare i tv och inspireras av dennes stil, hittar en fantastisk färg i rabatten på vallmon eller inser vilket av våra egna plagg vi om och om igen använder.

September till oktober:
Nu ska tre kreativa hjärnor tömmas och resultatet kokas ihop till det som blir den gemensam planen. För att få jobba ostört och slippa “stänga av” så brukar vi tillbringa några intensiva dagar tillsammans borta från kontor (och familj 😊). Dessa dagar är oerhört betydelsefulla för oss som team och för att vi ska kunna fortsätta jobbet på hemmaplan lite mer parallellt och med olika saker samtidigt som vi har en gemensam bild och samma mål för kollektionen. Vi börjar ofta med att forma våra olika teman; vad ska de stå för, vad ska de representera? Sedan arbetar vi med plaggen, modellerna och utgår från de starkaste och viktigaste plaggen för temat. Vi skissar och gör mått, hela tiden med en fot stadigt i analysen av vad som fungerat i tidigare kollektioner.

November till december:
Det som varit idéer och skisser med mått har nu blivit uppsydda prover hos våra fabriker. Plagg som vi provar, justerar, provar igen och finjusterar tillsammans i hela designteamet. Parallellt med detta utvärderas de tygval vi gjort; blev det rätt kvalitet i denna modell? Faller den bättre i ett annat? Att skapa plagg i rätt material är ett stort ansvar för plaggets livslängd, användbarhet och påverkar dess hållbarhet. I december, åtta månader innan det är säljstart, läggs ordern. Våra kollegor på inköpsavdelning har fått ta del av det designavdelningen jobbat med under hela hösten och räknar nu på det optimala köpet.

Januari till februari:
Nu är ordern lagd och alla tekniska filer på vilka accessoarer som skall användas är skickade. Nu kommer ett par månde då vi rätar ut eventuella frågetecken och fortfarande finns möjlighet att justera något mått. Tyger färgas in och trycks enligt våra önskemål och det är många detaljer som checkas av och godkänns. Parallellt med detta påbörjas en ny kollektionscykel då arbetet med kommande vårkollektion startas 😊.

Mars till april:
Kollektionen är nu i produktion hos våra olika samarbetspartners. Under denna tid jobbar vi själva intensivt med nästa kollektion och parkerar hösten något.
Maj till juni: såhär års har alla idéer, skisser, mönster och tankar blivit till färdiga plagg och trillar in från tillverkarna. De provas, kontrolleras och provtvättas igen. Sedan förbereds fotograferingen och plagg kombineras. Det är smått overkligt när man äntligen får prova den där nya klänningen med rätt mått i rätt material och rätt mönster! Nervöst och underbart! För att inte tala om när vi får se dem på våra modell-vänner och höra vad de gillar...
Så har året gått. Ett år som både är en oändlig lång väntan och som samtidigt går rasande fort. Tur att vi får jobba med flera kollektioner samtidigt så att man inte har full koll på tiden. Och om ni undrar om det inte är svårt att hålla reda på vad vi gör så jo det allra svåraste är nästan att veta vilket och vilken årstid det egentligen är utanför kontoret då vi i design nästan alltid är i fel år och lite fel årstid.... tur att det blir rätt till slut ändå!


Autumn twenty

Höstens kollektion innehåller en ny viktig basfärg, nämligen brunt. Och inte bara brunt utan tobacco brown, lion brown och buck brown. Tillsammans med henna och madeira red blir det en lugn och höstig färgskala som vi är alldeles nykära i. Bland plaggen hittar du också tre nya stickade älsklingar, tre tröjor som låter hösten flytta in i garderoben. För det är ju nåt viss med modet på hösten. När man får använda tröjan över klänning, ha jackan på sig inne och vira stora sjalen flera varv. Att få addera!

Höstens teman

Lola love

En del av kollektionen som är väldigt viktig för oss. Där vi känner oss hemma. Plaggen här är lika ”nya” som i alla teman men här finns mycket av hjärtat i det som är ”vår” stil. Lola love utstrålar alltid riktigt mycket värme, är mjukt och casual.

Höstens Lola love-tema är en mix av mörka vinröda toner tillsammans med höstens nya henna-färg. Jeansiga toner är självklara och följs av ny mellanblå färg som samsas fint med både brunt och svart. De bruna tonerna poppar upp lite här och där i kollektion och i Lola love finns några riktigt bra plagg för dig som är nyfiken på brunt.

Typisk outfit; Paradise skirt i lion brown är en superskön kjol i American fleece som är toppen tillsammans med Common top i matchande ränder. Jeansjacka, långkofta eller kavaj – många alternativ finns det när du vill ha ett lager till ovanpå. Mjukt och stretchigt, helt rätt färger – och väldigt ”Loligt”!


Grounded

Detta är ett tema med softa toner men detaljer som man lägger märke till. En avvikande färg längst ner på tröjans mudd, små nitar på axeln, stort djurmönster (men i mjuka färger), kostymig byxa med ”dropped crotch”. Attityd men på vårt sätt blir det också perfekta plagg att vara vardagssnygg i.
Gråmelange, ljust beige och svart i olika material med olika textur ger skön känsla och ett lugn även om plaggen tar för sig. Ull, vår persikolena modal och denim ger härlig variation i kvaliteterna.
Dressade men avslappande byxan Geezer pants tillsammans med Aware sweater i mönstret Duma är en enkel outfit samtidigt som den säger mycket!


New appointments

Nya möten handlar i första hand inte om jobbmöten. Utan om nya situationer, nya människor, nya utmaningar och nya glädjestunder. Tillfällen då man vill va sitt bästa jag. Och det vill vi kunna bidra med!
Möt nya stretchiga byxmodellen Hickory pants i ett tyg vi jobbat med tidigare – en fantastisk byxa som passar många olika kroppar. Och möt Daily dress – en klänning som bygger på förra höstens populära Obvious dress men har mer schwung 😊 och är lätt ha – oavsett vem, vad eller vilka du ska möta.
Svart är en viktig bas. Även i temats olika mönster men inslag av henna, brunt och champagne lyfter. Och lägg där till en skarp grön som man blir glad av.
Vi matchar gärna Hickory pants i svart med fantastiska randiga Miss me blouse , Lola boote – vår träskoboots med lite klack hjälper oss att sträcka på oss och ta oss an nya utmaningar!


Digitalisering


Under våren 2020 har vi fått lära oss massa nya saker och anpassa oss till nya tider. Omställningen har gått fort och fört med sig många nya tankar, idéer och arbetssätt som vi fortsätter att utveckla under hösten.
Men att vi numera kan visa plaggen mer digitalt ger oss ännu bättre förutsättningar att möta dig som kund, där du är. För utöver att ses hemma-hos när det är möjligt, adderar vi nu inspelade presentationer, live-sändningar och ännu bättre bildmaterial. Att ha personlig kontakt med en av våra kunniga säljare är det bästa sättet att lära känns oss och plaggen, det ger dig möjlighet att få veta mer om de sköna materialen, få rekommendationer om skötselråd och storlekar, prova och få tips om hur du kan kombinera med andra plagg från denna eller tidigare kollektioner. Sånt som gör att plaggen du väljer blir dina bästa vänner under lång tid framöver. Ett hållbart köp, det bästa vi vet! Klicka här >> för att med kundtjänsts hjälp få kontakt med en säljare.


Höstens härliga plagg


Innan sommaren fotograferade vi plaggen i fantastisk miljö på Djurönäsets konferens på Värmdö utanför Stockholm. En plats vi återkommer till om och om igen för både konferens och fotograferingar för den underbara mixen av natur, arbetsro, komfort och bra service. Vår egen personal, modeller och fotograf stortrivdes och vi hoppas du också ser det i bilderna! Bilderna har vi samlat i en lookbook, bläddra i den och låt dig inspireras av House of Lola anno hösten 2020! Lookbook >>

Tacksamhet och kärlek


Vi vill avsluta med det viktigaste; att få påminna dig om hur viktig du är för oss! Oavsett om du hängt med oss länge eller är relativt ny som kund – Tack! Vi är så glada att just du hittat till oss. Och att du kanske också hittar ditt nya favoritplagg i våra kollektioner. För de är nämligen våra favvosar också - vi älskar verkligen plaggen som vi skapar! När de når dig har vi levt med dem länge. Från idé, via ritbordet, samples och fotoprover tills de färdiga plaggen landar på vårt lager och så småningom hem till dig. Det är så många som är inblandade i hela processen och vi är helt övertygade om att vi har världens bästa kunder, världens bästa säljkår, världens bästa teamledare och världens bästa personal. Vi är så tacksamma över att ni alla är med och gör den här underbara Lolaresan möjlig! Tack för att du finns med oss, nu ser vi fram emot en spännande höst!Varmt välkomna till en höst med oss på House of Lola
kramar Anna Eklund och Lottis Sparrman