Om våra kläder

Om våra kläder

Nedan hittar du storleksguide till våra kläder och lite råd om hur du ska hantera dem. I webshopen hittar du information om material och storlekstabell på respektive plagg.


Storleksguide

Alla House of Lolas plagg är designade för att sitta skönt och snyggt. Att kläderna sitter åt på rätt ställe och släpper på rätt ställe gör att man känner sig fin och bekväm. Och till alla Lola-kids i åldern 2-14 år vill vi göra kläder som tål både lek och bus men också passar på disco och för kompishäng.

Barnplaggen

Finns i storlek 98/104 till 158/164. Mer detaljerad information om ett plaggs mått finns på respektive plagg i webshopen. Generellt sett kan man säga att våra barnkläder är normala i storleken.


Mössor

Storlek 1 48-52 ca. 6 månader till 5 år
Storlek 2 53-58 ca. 6 år till vuxen

Över- och underdelar

98/104 2-4 år
110/116 4-6 år
122/128 6-8 år
134/140 8-10 år
146/152 10-12 år
158/164 12-14 år

Vuxenplaggen

Finns i storlek XS till XXL. Storlek S passar på dig som normalt har storlek 36, storlek M passar på dig som normalt har storlek 38/40. Våra stretchiga och mjuka kvaliteter gör att man på vissa vuxenplagg kan ha den mindre storleken om man tvekar mellan två storlekar. För att inte fresta på sömmarna i plagget är vår rekommendation att inte gå ner för mycket i storlek även om man kommer i en mindre storlek. Plaggen och storlekarna är skapade för att sitta härligt mjukt och skönt.Ta väl hand om dina kläder

Vi är mycket stolta över den höga kvaliteten som House of Lolas kläder har. Vi rekommenderar dock ändå att du tar väl hand om dina kläder för att de ska hålla längre.

Vi arbetar med olika material som har olika tvättråd. Alla plagg i jersey är tillverkade i kammad bomull blandat med elastan för att få mjuka, stretchiga och lättskötta kläder. Plagg med elastan ska inte torktumlas eftersom elastan är ett värmekänsligt material som skadas av hög värme. Alla tyger är tvättade i produktionsprocessen men kan krympa upp till 5 %. Vi älskar våra fina Lola-berlocker som pryder flera av våra plagg. För att vara extra rädd om dem rekommenderar vi att man tvättar alla plagg med berlock i en tvättpåse.

Vi har valt att ha mjuka tryck som inte känns för plastiga eller stela. Ljusa tryck på mörk bottenfärg kan kännas tjockare än tryck i andra färgkombinationer, detta för att färgen ska täcka bakgrunden mer. Trycken i våra plagg är vattenbaserade. I hanteringen av dessa tryck används inga lösningsmedel och det är bra för miljön!

Enkla tvätt- och skötseltips:

- Följ de råd som finns på tvättrådslappen i respektive plagg.
- Undvik att använda tvättmedel med blekmedel så behåller färgen sin lyster länge.
- Tvätta alla plagg ut och in, det minskar slitaget på ”finsidan”.
- Stäng dragkedjan innan du tvättar plagget i tvättmaskinen. Dragkedjan kan förorsaka onödigt slitage och små hål på andra plagg.
- Tvätta ljusa plagg för sig och färgade plagg tillsammans med plagg i liknande färger. Mönstrade plagg sorteras efter den dominerande färgen. Kombineras ljusa och mörka färger i plagget sorterar du efter den ljusaste färgen.
- Flytande tvättmedel sägs vara snällare mot mörka plagg och just för svarta plagg finns även special-tvättmedel.
- Låt inte plagg ligga blöta i tvättmaskinen.
- Plagg i viskos är lite mer ömtåliga när de är blöta så därför bör du inte centrifugera dem för hårt eller för länge.
- Är du lite noggrann när du hänger upp ditt plagg så slipper du strykningen. Sträck plaggen i vått tillstånd och häng gärna vävda plagg på galge för att torka. Väljer du att stryka så stryk gärna på avigsidan.
- Undvik att torktumla plagg viskos och/eller elastan.
- Undvik starkt solljus när du hänger tvätten då detta annars kan bleka plaggen.
Frågor och svar om våra kläder

Är det kammad bomull i Lolas kläder?
Ja. Kammad bomull har långa, starka bomullsfibrer och håller därför en mycket hög kvalitet.


Vilket material består tråden (klädsömnaden) av?
100% polyester.


Är knappar och andra metalldetaljer nickelfria?
Ja


Är House of Lolas plagg snälla mot människa och natur?
Alla våra jerseytyger är kontrollerade och innehåller inga farliga eller skadliga ämnen.


Var är kläderna tillverkade?
Våra kläder är tillverkade i Litauen och de vävda plaggen är tillverkade i Portugal.


Krymper plaggen?
Plaggen är märkta med max 5% krympning men oftast krymper plaggen ingenting alls. Alla tyger är tvättade i produktionsprocessen.


Håller plaggen färgen?
Bomull är ett fantastiskt material, ett naturmaterial som är mjukt och skönt och som andas. För oss är det självklart att använda bomull i våra plagg. Mörka plagg i bomull tappar oftast lite färg i de första tvättarna. Blandar man bomullen med andra material så klarar de att hålla färgen bättre. Våra plagg i single jersey innehåller 8 % elastan och det hjälper bomullen att binda färgen men visst färgtapp får man räkna med. Det finns lite knep för att svarta/mörka plagg skall hålla sig fina i färgen längre.
- Använd tvättmedel utan blekmedel.
- Torka aldrig dina mörka plagg i direkt solljus.
- Tvätta dem med avigsidan ut.
- Värme sliter mer på plagg och färg så undviker du torktumling och torkskåp så är det också bättre för dina mörka plagg.
- Flytande tvättmedel sägs vara snällare mot mörka plagg.
- Just för svarta plagg finns även special-tvättmedel.


Varför ska man ej torktumla plaggen?
Plagg med elastan, som våra, är känsliga för hög värme, det skadar den stretchiga elastanfibern. Att torktumla sliter mycket på plagget och genom att dra ner på torktumlande spar vi även energi.


Vad händer om man tvättar plaggen i 60 grader?
Antagligen ingenting. Dock slits kläder och tryck mer i högre gradantal. Men kläderna blir rena även i 40 grader och det spar dessutom energi.


Hur får jag svar om jag har fler frågor?
Du är alltid välkommen att vända dig till vår kundtjänst genom att skapa ett ärende via länken här.