House of Lola care

House of Lola Care

Vi är mycket stolta över den höga kvaliteten och den långa livslängden som House of Lolas kläder har. Vi rekommenderar ändå att du tar väl hand om dina kläder för att de ska hålla så länge som möjligt och kunna följa med säsong efter säsong, att ärvas och ha ett bra värde på en andrahandsmarknad. Nedan kan du ta del av våra skötselråd.

Skötselråd


Undvik att tvätta kläder i onödan. Häng ut plaggen på vädring i stället.

Använd alltid ett tvättmedel som är miljömärkt och var noga med att inte överdosera.

Följ de råd som finns på tvättrådslappen i respektive plagg.

Undvik att använda tvättmedel med blekmedel så behåller färgen sin lyster länge.

Tvätta alla plagg ut och in, det minskar slitaget på plaggets utsida, den fina sidan.

Stäng dragkedjan innan du tvättar plagget i tvättmaskinen. En öppen dragkedja kan förorsaka onödigt slitage och små hål på andra plagg.

Tvätta ljusa plagg för sig och färgade plagg tillsammans med plagg i liknande färger. Mönstrade plagg sorteras efter den dominerande färgen. Kombineras ljusa och mörka färger i plagget sorterar du efter den ljusaste färgen.

Att undvika sköljmedel är bra för både plaggen och miljön.

Tänk på att välja rätt, och inte för högt, varvtal när plagget ska centrifugeras.

Undvik att torktumla plagg.

Väljer du att stryka ditt plagg rekommenderar vi att du gör det på avigsidan.

Undvik att ha plaggen i starkt solljus när de ska torka. Starkt solljus kan bleka plaggen.Kundtjänst


I Enköping arbetar vår kundtjänst som finns där för våra kunder med svar på frågor och funderingar. De tillhandahåller knappar och andra accessoarer i den mån de kan och på det viset ökar livslängden på plagget ytterligare. Du som handlar hos oss är alltid välkommen att kontakta vår kundservice för hjälp och vägledning till bästa köpbeslutet.


Swedish stockings


Vi har även ett stolt samarbete med Swedish stockings som producerar en del av våra strumpor och strumpbyxor. De tillverkas av återvunnen nylon och fabrikerna är helt fria från avfall, de är till största del solcellsdrivna och de renar vattnet som används vid färgningsprocesserna. Allt detta gör Swedish stockings till världens första miljövänliga strumpbyxleverantör och vi är så glada och stolta att vi delar den resan med dem.