House of Lola care

House of Lola Care


Bara genom att köpa ett plagg från House of Lola har du som kund gjort ett bra val. Du har valt att köpa ett plagg producerat i Europa, tillverkat av stolta människor med hantverkskunnande, ett plagg med lång livslängd att använda säsong efter säsong. Här kan du läsa delar om hur vi arbetar med hållbarhet i olika led.

Vårt försäljningssätt

Bara det att vi kommer hem till en värdinna som samlat sina vänner hemma oss sig, jämfört med alla kunder ska besöka sina köpställen, är en bra sak. Vi tycker att vårt försäljningssätt, Priority shopping, är ett fantastiskt bra sätt att handla på så många vis. De relationer våra säljare skapar till sina kunder gör att de kan guida till det absolut bästa köpet. Ett köp där kunden förutom goda råd om passform, matchningar och styling också kan få information om material och skötsel. På så vis tror vi att vi bidrar till ett bättre köpbeteende, med färre byten och returer, till nöjdare kunder och till plagg som används om och om igen. Det är vårt sätt att bidra till en mer hållbar livsstil.

Produktion i Europa

Vi har all tillverkning i Europa. I huvudsak i Litauen men också i Turkiet och Portugal. Det är ett medvetet val som vi levt efter ända sedan de första House of lola plaggen tillverkades.
Det finns många fördelar med att producera i Europa och transporten är en viktig; våra produkter åker bil, lastbil eller färja och är oftast bara några timmar bort. Närheten ger oss också korta ledtider. Korta ledtider i sin tur innebär vi kan ta klokare inköpsbeslut och undvika överproduktion. Produktion i Europa innebär också en kulturell trygghet om att de som jobbar med våra produkter har det bra. Människor som, precis som vi, är otroligt stolta över sitt arbete och sitt hantverkskunnande.

Skötselråd

Vi är mycket stolta över den höga kvaliteten och livslängden som House of Lolas kläder har. Vi rekommenderar att du tar väl hand
om dina kläder för att de ska hålla ännu längre och kunna följa med säsong efter säsong, att ärvas mellan syskon och kusiner och även
ha ett bra värde på en andrahandsmarknad.


Följ de råd som finns på tvättrådslappen i respektive plagg.

Undvik att använda tvättmedel med blekmedel så behåller färgen sin lyster länge.

Tvätta alla plagg ut och in, det minskar slitaget på ”finsidan”.

Stäng dragkedjan innan du tvättar plagget i tvättmaskinen. Dragkedjan kan förorsaka onödigt slitage och små hål på andra plagg.

Tvätta ljusa plagg för sig och färgade plagg tillsammans med plagg i liknande färger. Mönstrade plagg sorteras efter den dominerande färgen. Kombineras ljusa och mörka färger i plagget sorterar du efter den ljusaste färgen.

Plagg i viskos är lite mer ömtåliga när de är blöta så därför bör du inte centrifugera dem för hårt eller för länge.

Är du lite noggrann när du hänger upp ditt plagg så slipper du strykningen. Sträck plaggen i vått tillstånd och häng gärna vävda plagg på galge för att torka. Väljer du att stryka så stryk gärna på avigsidan.

Undvik att torktumla plagg som innehåller viskos och/eller elastan.

Undvik starkt solljus när du hänger tvätten då detta annars kan bleka plaggen.Vi har även ett stolt samarbete med Swedish stockings som producerar en del av våra strumpor och strumpbyxor.
De tillverkas av återvunnen nylon och fabrikerna är helt fria från avfall, de är till största del solcellsdrivna och de renar
vattnet som används vid färgningsprocesserna. Allt detta gör Swedish stockings till världens första miljövänliga strumpbyxleverantör och vi är så glada och stolta att vi delar den resan med dem.Kundtjänst

I Enköping arbetar vår kundtjänst som finns där för våra kunder med svar på frågor och funderingar. De tillhandahåller knappar och andra accessoarer i den mån de kan och på det viset ökar livslängden på plagget ytterligare. Du som handlar via webshopen är alltid välkommen att kontakta vår kundservice för hjälp och vägledning till bästa köpbeslutet.