dagboksinlägg

Lolas dagbok
2019-02-21

Vårkänslor och drama

Varje säsong åker jag och kollegan iväg i två dagar för att påbörja kollektionen som skall lanseras om ett år. Det är oerhört härliga och oerhört intensiva dagar. Vi går och går och går – inspireras av människor, stilar och trender, sen ligger vi i myskläder i sängen på hotellrummet och jobbar med datorn i knät. Hur mycket gå-tid och myskläder-tid det än är så älskar jag dessa dagar. Vi får prata, planera, skratta, äta och förundras och träning får vi ju på köpet av all promenad. :)

Starten på denna resa blev lite annorlunda än hur det brukar vara. Det är nämligen såhär att på senare tid har jag upptäckt en ny sak i mitt liv – menskopp.

….De som inte gillar historier om mens kan sluta läsa nu… :)

Menskopp är verkligen en toppen-uppfinning! Jag känner mig helt fri och det blir så himla funkis kring träning och bad. Jag gillar den skarpt. Men…

Denna månad hade jag dock ett litet problem. Jag tyckte den lilla knoppen som är längst ner på koppen (och som jag använder för att dra ut menskoppen) skavde. Handlingskraftig som jag är tänkte jag: Jag googlar efter tips på nätet. Om någon av er precis som jag haft detta problem och undrat om det finns något bra tips och ni får följande tips: vänd den ut och in så att piggen är inne i menskoppen så skaver den inte – så ska ni INTE testa det tipset. Tänk om. Hitta ett annat sätt att få knoppen att inte skava. Gör det inte!! Tricket med ut-och-in-vänd kan resultera i en mindre förlossningssituation. Om du följer tricket kommer du själv få agera barnmorska och din hand kommer agera sugklocka. Om någon vill ha förlossningshjälp framöver så är det bara att hojta – jag har helt nya kunskaper kring detta område! :)

Väl på Arlanda träffar jag min fina kollega. Hon är glad och pigg och helt utan barnmorskekunskaper. Vi checkar in och glömmer att checka in vårt bagage. Kommer ända till säkerhetskontrollen när de tittar en aning konstigt på två personer med jättestora resväskor. Superskönt att vi har sån koll.

London dagarna är som sagt härliga. Det är ganska kallt. Men vi får några bilder på blommor.

I en butik provar jag en kjol med en detalj som, när jag provar den, ser ut som att den har en elefantsnabel som hänger framtill. Den är inte fin. I en annan butik vill jag köpa en sko där expediten säger ”I need the thing in the shoe to scan it” Jag hör: ”I need your finger in the shoe to scan it”. Jag tycker det känns jättekonstigt, men Luther-styrd som jag är så tänker jag att jag gör väl som han säger. Med viss tvekan och med blicken ömsom på skon och ömsom på expediten sätter jag sakta, sakta ner mitt finger i skon. Expediten tittar på mig som att jag är heeeeelt knäpp och säger med högre röst, samtidigt som han pekar på plastgrejen som jag tagit ut för att prova skorna ”I need the thing in the shoe to scan it”. Jomen visst. Sjävklart. Känner mig inte alls dum där jag står med fingret i skon. Inte alls.

Sen det här med tidsomställning. Klockan visar Sverige tid. Telefonen visar London tid. Datorn visar någon tid – kommer faktiskt inte ihåg vilken. Det blir i alla fall väldigt rörigt när jag stressar ihjäl kollegan på morgonen för att vi snart missar flyget och klockan är 1 h mindre än vad jag tror och det blir udda för den snälla servitrisen på restaurangen Ping Pong som inte förstår varför de svenska tjej-tanterna tycker det är konstigt att de skall vänta 1 h på sitt bord när klockan är 7 och inte 8 som den svenska klockan visade. Ja, ja – tid är en bagatell. Det är alltid bra att vara ute i god tid! Då har man ju tid för en drink innan maten!

Nu sitter vi på flyget tillbaka hem med massa härliga intryck, ny inspiration och en menskopp som inte skaver trots att piggen är kvar. Snart är det samma tid på alla klockor igen. Det underlättar.

Stor kram LolaLäs tidigare inlägg >>