dagboksinlägg

Lolas dagbok
2019-04-08

We love Palma!


För några veckor sedan bar det av till Palma för att fotografera sommarkollektionen, supersöndag och kalender. Dessa resor är bara så fantastiska. Vi är fyra stycken från företaget som åker ner och sedan är det fotograf och tre stycken vänner/modeller. Jag skriver vänner/modeller eftersom de inte arbetar som modeller – de är våra vänner och modeller för Lola :) När jag skall försöka återberätta vad det är som är så fantastiskt så blir det svårt och jag har nu satt mig ner och verkligen försökt tänka efter vad det är som gör dessa resor till minnen för livet.

Vi jobbar hårt när vi är där nere. Det är veckor av förberedelser inför och sedan är det ett väldigt pressat schema när vi väl är på plats. Minuter jagas för att hålla tidsschema och plagg ångas för att allt skall se fint ut när vi packar upp dem ur resväskorna. Vad är det då egentligen som är så härligt med detta?

Jo, jag tror att den där tillfredsställelsen av att känna att vi är ett grymt team som gör detta tillsammans är en stor del av att resorna är så fantastiska. Det finns ingen som passar upp på oss. Det är inga kläder som skickas ner i förväg. Det är ingen sminkös som ser till att alla blir fina. Vi gör allt själva. Alla får hjälpas åt att ta med kläderna som skall fotas i olika resväskor. Jag sminkar alla modeller (det blir helt ok fint – de är ju så fina från början, det går snabbt och jag petar inte dem för ofta i ögonen :) Vi hjälper till att bära och släpa kläder mellan fotoställen och vi hjälper till att klä på, ta av och fylla på med vatten. Känslan av att göra saker tillsammans och att det blir riktigt bra – det är en häftig känsla.

Vi känner varandra väldigt väl. Vi har gjort den här typen av resor tillsammans många gånger nu och vi vet hur vi funkar. Vi vet vem som behöver sova lite längre. Vi vet att när någon behöver göra nummer 2 på toa när man delar rum så sätter den på TVn med hög volym. Det rullar liksom på. Vad är det då som är så härligt med detta?

Jo, att verkligen kunna känna sig helt avslappnad tillsammans med andra människor är något väldigt fint. Att det finns någon som fyller i när jag tappar tråden och att jag kan ta upp något som någon annan tappar – det är fint!

Sen är det ju det här med humor. Vi råkar ha samma tråkiga (läs roliga) humor. Det börjar redan på flygplatsen. Någon råkar berätta en historia som gör att vi döper om en av modellerna. Hon får resten av resan ha två olika namn beroende på olika situationer. Marie eller Maria – ja det beror helt på hur foxy hon är. Vi hakar upp oss på en felsägning eller en tillsägning som vi återanvänder om och om och om igen. Denna gång blev det. Men, du får inte göra så. Vi säger det med olika dialekter, i olika sammanhang och vi skrattar så att vi gråter. Denna delen av resan är helt omöjlig att återberätta när vi kommer hem. Det låter verkligen inte roligt alls när man återberättar det – men där och då är det vårt. Vår grupps egna lilla hemliga humorklubb. Och den klubben går inte av för hackor!

Tack för alla fantastiska minnen Palmagänget 2019! Ni är grymma!

Nu bara lääääääängtar jag efter att få dela med mig av alla fantastiska bilder! Våren och sommaren 2019 här kommer vi!

Kram Lola


Läs tidigare inlägg >>