-- Byten och returer


Byten och returer

Som kund har du, enligt Distans- och hemförsäljningslagen, 14 dagar på dig att ångra ditt köp från det att du mottagit din leverans. Ångerrätten gäller från det att du tagit emot ditt paket fram till dess att du skapat ett bytes-/returärende på vår hemsida. Varan ska vara oanvänd, i oförändrat skick och helst nerpackad i originalförpackning. Vi kontrollerar alla returer vi tar emot. Konsumenten ansvarar för eventuell värdeminskning av varorna om han eller hon har hanterat varorna på annat sätt än vad som är nödvändigt för att fastställa varans natur eller funktion.

Vid ett byte eller en retur står du som kund för returfrakten och House of Lola bjuder vid byte på frakten tillbaka till dig. Om du returnerar en vara som du betalat med kort kommer pengarna för din retur att återbetalas till det kort som du betalade din order med. Har du valt faktura som betalsätt kommer fakturan att justeras eller makuleras i samband med din retur. Återbetalningen av en fullbetald faktura sköts av Svea.

Strumpor och strumpbyxor har retur- och bytesrätt som vanligt, men är endast möjligt vid obruten förpackning.

1) Flytta fram fakturans förfallodatum

Om du valt faktura via Svea som betalsätt är du välkommen att kontakta Svea med frågor angående din faktura. Du när dem via telefon 08 51493113 eller e-post kundtjanst.sveawebpay@sveaekonomi.se.


Det är du som kund som ansvarar för din faktura.

2) Skapa ett bytes-/returärende

Fyll i webformuläret för din retur/ditt byte.
FÖLJ LÄNKEN HÄR
Ditt ordernummer hittar du på din orderbekräftelse. Klicka på ”skapa ärende” för att skicka in ärendet till oss. Skriv ut eller skriv av en kopia av det returärende du skapat och bifoga tillsammans med plagget.
Returlappar till Finland hittar du HÄR

3) Skicka in plagget

Om du inte är nöjd med en vara du köpt från oss sänder du din/dina varor tillbaka till oss i den återförslutningsbara påse du fick dina varor i. Vi strävar efter att våra produkter och våra leveranser ska vara hållbara och önskar att du returnerar i samma påse. Glöm ej att frankera din påse.

Vid byte eller retur står du som kund för fraktkostnaden. För byte till annat plagg eller annan storlek bjuder vi på frakten tillbaka till dig.

Skulle du inte ha kvar din påse går det bra att packa ditt plagg i annat rent och torrt emballage. Adressen är:

Happydress AB
Box 155
745 23 ENKÖPING

Skriv ut eller skriv av en kopia av det returärende du skapat och bifoga tillsammans med plagget. Detta är mycket viktigt för att vi ska kunna härhöra plagget till rätt ärende. Det är också bra att skriva ärendenummer och avsändare på utsidan av försändelsen.

Då man handlar via en säljare får man ta del av säljarens hemförsäljningsgåva. Detta gäller order som överstiger 1200 kronor. Vid retur som innebär att det slutliga ordervärdet understiger 1200 kr skall även hemförsäljningserbjudandet returneras. Alternativ debiteras varan.

Det går jättebra att skicka med Postens alternativ "Skicka lätt", som är ett sökbart alternativ och hittas på Postnords hemsida. I dessa fall använder du mailadressen kundsupport@houseoflola.se under "Mottagarens E-post för avisering".


4) Hantering av byte/retur

När vi hanterar ditt bytes-/returärende tar vi kontakt med dig. Har du valt faktura som betalsätt kommer vi att justera eller makulera din faktura och maila den på nytt till dig. Har du valt kortbetalning kommer pengarna, vid retur, sättas tillbaka till det kort du valt att betala med. Plagg vars retur ej godkännes skickas tillbaka till dig som kund.


Vi har förlängd bytesrätt och returrätt på alla orders som läggs från och med den 1 december. Kunderna och du som säljare har bytersrätt och öppet köp tom den 11 januari.

Köp av reaplagg

På reavaror gäller ångerrätt, som vanligt, i 14 dagar.

Reklamation och felexpedierad vara


Reklamation:

Om en vara är felaktig och felet är av sådan karaktär att det kan åtgärdas är det vår första åtgärd. Om felet inte kan åtgärdas får du, där det är möjligt, en ny vara eller pengarna tillbaka. Om plagget/varan är använt ska det tvättas/rengöras innan det returneras till oss. House of Lola står för returfrakt av en godkänd reklamation samt står för porto vid utskick av ny vara, denna adress får du av oss när vi mottagit ditt ärende.


Skapa ett ärende till oss gällande din reklamation via länken här


Felexpedierad vara:
Om du fått en felexpedierad vara, kontakta oss senast 14 dagar efter leverans så hjälper vi dig på bästa sätt! House of Lola står då för returfrakt av den felaktiga varan samt står för porto vid utskick av ny vara, denna adress får du av oss när vi mottagit ditt ärende. Meddela i ditt ärende vilket plagg och storlek som skulle ha varit med i din leverans för att vi snabbare ska kunna hjälpa dig.

Skapa ett ärende till oss gällande din felexpedierad vara via länken här

Kontakt

Har du frågor angående din retur/reklamation är du alltid välkommen att kontakta vår Kundtjänst .

Vår kundtjänsttelefon har öppet helgfria dagar
måndag - torsdag mellan kl 9.00 och 12.00
Vårt kundtjänstnummer är: 010 178 51 10